0

Wesołych Świąt

Z okazji Świąt Bożego Narodzenia chciałybyśmy wszystkim czytelnikom życzyć, spokojnego czasu spędzonego w gronie przyjaciół, dużo zdrowia, spełnienia marzeń oraz jak najwięcej comebacków waszych ubandów. 

A z okazji zbliżającego się nowego roku, dobrej zabawy ze znajomymi oraz wiele radosnych chwil w nachodzącym roku 2020.

Życzy ekipa NEA

0

Listopad 2019

UWAGA Z POWODU ŚMIERCI GOO HARY MOŻLIWE SĄ PRZESUNIĘCIA COMEBACKÓW LUB ICH ODWOŁANIE!

Debiuty zaznaczone są kursywą oraz kolorem.

1 listopada

2 listopada

3 listopada

4 listopada

5 listopada

  • BVNDIT – BE! – mini album – Dumb
  • DAWN – Money – debut digital single – Money
  • HyunA – Flower Shower – digital single – Flower Shower
  • WayV – Love Talk (English Ver) – digital single – Love Talk

6 listopada

  • 1TEAM – ONE – mini album – Make This
  • DONGKIZ – DONGKYTOWN – mini album – Fever
  • Kim Dongjun (ZE:A) – Alone – mini album  – Alone
  • MeloMance – Festival – digital single – Festival
  • Zion.T – May – digital single – May

7 listopada

  • ELO X Penomeco – ODD – mini album – Love?
  • Minyoung (Brave Girls) X Chakun – Tears 2019 – digital single – Tears 2019
  • NOEL – Late Night – digital single – Late Night
  • Rainbow – Over the Rainbow – 10th anniversary single – I Dream of You

8 listopada

  • Nari (ex Wa$$up) – favorita – digital single – favorita
  • Paper Planet – HEAVEN – debut mini album – HEAVEN
  • Primary – 3-PAKTORY01 – digital single – woozoo
  • Ravi (VIXX) – LIMITLESS Part.1 – half album – LIMITLESS
  • Stella Jang – Miracle – digital single – Miracle
  • ZICO – THINKING Part.2 – half album – Being left

9 listopada

10 listopada

11 listopada

12 listopada

13 listopada

  • Ravi (VIXX) – Drug – pre-release single – Drug
  • Vibe – Call me back – digital single – Call me back

14 listopada

15 listopada

16 listopada

17 listopada

  • Kim Kwanwoo – Four Seasons – mini album – Submersible

18 listopada

19 listopada

  • AWEEK – The Birth of Seven – mini album – Breathe
  • CIX – HELLO Chapter 1: Hello, Strange Place – mini album – Numb
  • WJSN – As You Wish – mini album – As You Wish

20 listopada

21 listopada

  • Amber – Curiosity – digital single – Curiosity
  • Jun Hyoseong (ex Secret) – Starlight – digital single – Starlight
  • Kim Youngchul – Signal light – digital single – Signal light
  • Minah (Girl’s Day) – Butterfly – HYPHNE project single – Butterfly

22 listopada

23 listopada

25 listopada

  • Kang Daniel – TOUCHIN’ – digital single – TOUCHIN’
  • Sandy – SPARK – digital single – SPARK
  • Yu Seungwoo – The Road You Take – digital single – The Road You Take

26 listopada

27 listopada

  • BOL4 X WH3N – New York – digital single – New York
  • EXO – OBSESSION – full-length album – Obsession

28 listopada

  • CSVC – JUST 4 U…  – digital single – JUST 4 U
  • Feeldog (BIGSTAR) – DYE THE WORLD TO POSITIVE – debut single album – No excuse
  • Lee Junyoung (U-KISS) – TELL – pre-debut single – TELL
  • LIMITLESS – Wish Wish – mini album – Wish Wish
  • Newkidd– COME – single album – COME

29 listopada

30 listopada

 

W PLOTKACH:

  • APRIL
  • BLACKPINK
  • CLC
  • Red Velvet
  • TWICE
0

Śmierć Sulli

Dzisiaj niestety musimy ogłosić przykrą wiadomość, mianowicie aktorka i piosenkarka Sulli(niegdyś członkini f(x)) odeszła z tego świata. Oto publikujemy oficjalnie oświadczenie wytwórni:

Z tej strony SM Entertainment

Przepraszamy za przekazywanie tak smutnych i niefortunnych wiadomości.

Sulli dziś nas opuściła.

Nadal nie możemy uwierzyć w tę sytuację i jesteśmy po prostu przepełnieni żalem.

Dla jej rodziny, która rozpacza po nagłej wiadomości o jej śmierci, gorąco prosimy powstrzymywanie się od pisania artykułów spekulacyjnych lub rozpowszechniania plotek. Składamy nasze najszczersze kondolencje.”

Wyrażamy najszczersze kondolencji jej rodzinie, przyjaciołom oraz jej fanom.

Niech nasza kochana Sulli spoczywa w pokoju

0

SM Entertainment

20180314133517106200.jpg

  • Rok założenia: 1989 (jako SM Studio), 1995(jako SM Entertainment)
  • Fundator: Lee Sooman
  • CEO: Han Semin, Nam Soyoung
  • Pododdziały:
    • Baljunso(od 2014)
    • Label SJ(2015)
    • ScreaM Records(2016)
  • Spółki zależne:
    • SM Entertainment(Japan, USA, Brand Marketing itd.)
    • Dream Maker Entertainment
    • Esteem
    • Mystic Entertainment (od 2017)
    • KeyEast (od 2018)
  • Oficjalna strona: SMTown, SM Entertainment
  • Filmografia:
    • Attack on the Pin-Up Boys(2007) – film
    • Heading to the Ground (2009) – drama
    • Paradise Ranch (2011) – drama
    • I AM (2012) – dokument
    • To The Beautiful You (2012) – drama
    • Prime Minister & I (2013) – drama
    • Miss Korea (2013 – 2014) – drama
    • Mimi (2014) – drama
    • Exo Next Door (2015) – drama
    • SMTown The Stage (2015) – document
    • D-Day (2015) – drama
    • The Merchant: Gaekju 2015 (2015 – 2016) – drama
    • My Lawyer, Mr. Jo (2016) – drama
    • Jealousy Incarnate (2016) – drama
    • Missing 9 (2017) – drama
  • Gry:
    • SMTown SuperStar – gra rytmiczna
    • EXO Run – przygodowa, gdzie członkowie EXO biegają
    • My Star Garden – zbiera się komety, z których, można otrzymać artystów

 

SMTOWN.jpg

Podopieczni:

Byli podopieczni:

  • Zespoły i soliści:
    • Hyun Jinyoung (1990 – 1993)
    • Han Dongjoon (1991 – 1992)
    • Kim Kwangjin (1991 – 1992)
    • H.O.T (1996 – 2001)
      • Lee Jaewon(1996 – 2001)
      • Tony An(1996 – 2001)
      • Jang Woohyuk(1996 – 2001)
      • Moon Heejoon(1996 – 2005)
    • SHINHWA (1998 – 2003)
      • Eric Moon
      • Lee Minwoo
      • Kim Dongwan
      • Shin HyeSung
      • JunJin
      • Andy Lee
    • Fly to th Sky (1999 – 2004)
      • Hwanhee
      • Brian Joo
    • Jang Nara (2001 – 2008)
    • M.I.L.K (2001 – 2003)
    • Seo Hyunjin (2001 – 2007)
    • Sugar (2001 – 2006)
    • Black Beat (2002 – 2007)
    • Shinvi (2002 – 2003)
    • Isak ‘N’ Jiyeon (2002 – 2004)
    • Kim Isak (2002 – 2012)
    • Chu Gayeoul (2002 – 2012)
    • Kim Jaejoong(ex – TVXQ, 2003 – 2009)
    • Park Yoochun (ex – TVXQ, 2003 – 2009)
    • Kim Junsu (ex –TVXQ, 2003 – 2009)
    • Kim Jungwoo (ex – TraxX, 2004 – 2006)
    • No Minwoo (ex – TraxX, 2004 – 2009)
    • Stephanie (ex – CSJH The Grace, 2004 – 2016)
    • Hangeng (ex – Super Junior, 2005 – 2009)
    • Kim Kibum (ex – Super Junior, 2004 – 2015)
    • Zhang Liyin (2006 – 2017)
    • Jessica (ex – SNSD, 2007 – 2015)
    • Tiffany (ex – SNSD, 2007 – 2017)
    • Sooyoung (ex – SNSD, 2007 – 2017)
    • Seohyun (ex – SNSD, 2007 – 2017)
    • Henry (ex – Super Junior M, 2008 – 2018)
    • Jino (2010)
    • Kris (ex – EXO, 2012 – 2014)
    • Luhan (ex – EXO, 2012 – 2014)
    • Tao (ex – EXO, 2012 – 2015)
  • Aktorzy:
    • Yoon Park (2009 – 2013)
    • Goo Ara (2003 – 2016)
  • Trainee:
    • Chanmi(Co-Ed School, 5Dolls, uczestniczka Produce 101)
    • Choi Jaehyun (uczestnik Boys 24)
    • Dahye (Bestie)
    • Eunji(ex- Nine Muses)
    • G-Dragon (Big Bang)
    • G.O (MBALQ)
    • Gayoon(4MINUTE)
    • Gyuri(KARA)
    • Hansol(UNB)
    • Herin
    • Hyunyoung (Rainbow)
    • Hwang Bora(aktorka)
    • Hwang Inho (uczestnik Boys24)
    • Jessi
    • Jin (BTS)
    • Jinho (Pentagon)
    • Junhyuk(HOTSHOT)
    • Jungmin (SS501)
    • Kahi (After School)
    • Kim Jihoon (aktor)
    • Kwon Soonil(Urban Zakapa)
    • Lee Hyori
    • Lee Hwanhee
    • Lee Hwayoung (uczestnik Boys24)
    • Lee Jongsuk (aktor)
    • Lee Junki (aktor)
    • Park Jihoon (Wanna One)
    • Raina (After School)
    • Solbi
    • Soyeon (T-ARA)
    • Sungyeol (Infinite)
    • Son Anna
    • Timoteo (HOTSHOT)
    • Wheesung
    • Woori (Rainbow)
    • Yoo Yeonjung( I.O.I, Cosmic Girls)
    • Youngsaeng(SS501)
    • Zico (Block B)